Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Još jedna tura
Novi filmovi u bioskopima: Još jedna tura
Novi filmovi u bioskopima: Još jedna tura

Novi filmovi u bioskopima: Još jedna tura

Od 15. do 25. aprila 2021, samo desetak dana, na repertoaru Kombank dvorane ekskluzivno će se prikazivati dansko-švedski film „Još jedna tura“.

Najnoviji dobitnik BAFTA nagrade za najbolji film van engleskog govornog područja, nagrađen je i sa nekoliko priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu: priznanje za najbolji evropski film, reditelj Tomas Vintenberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem za rad na ovom ostvarenju, a dobio je i nagradu za najbolji scenario.

Komedija sa elementima drame koja je trenutno nominovana u dve kategorije za nagradu Oskar (u kategoriji za najboljeg reditelja i najbolji film van engleskog govornog područja), opisuje život četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi. Oni istovremeno pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Druk / Još jedna tura. Početak prikazivanja filma: 15. april 2021. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Države i godina proizvodnje: Danska, Švedska / 2020. Žanr: drama, komedija. Uloge: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang. Reditelj: Thomas Vinterberg.

 

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.