Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Lepši svet
Novi filmovi u bioskopima: Lepši svet
Novi filmovi u bioskopima: Lepši svet

Novi filmovi u bioskopima: Lepši svet

Kako treba da izgleda dobar i uspešan život? Da li je drugačiji način života uopšte moguć? Autor filma „Lepši svet“ potražio je odgovore na ova pitanja.

Od 29. aprila 2021. u domaćim bioskopima prikazivaće se ovaj dokumentarni film koji je u Srbiji premijerno prikazan na festivalu Slobodna zona.

To je priča o perspektivama bez straha, o povezanosti u muzici, prirodi i društvu, o ljudima sa različitim idejama, ali sa jednim velikim, zajedničkim ciljem: održivim i lepšim svetom.

Reditelj Ervin Vagenhofer traga za lepotom i dobrotom i prikazuje ljude koji stvaraju nešto inovativno i korisno.

Žene bez obrazovanja koje grade solarne panele po selima širom sveta. Vizionari koji pusta polja transformišu u nove zelene oaze. Šumar koji razvija izgradnju najzdravijih kuća u svetu. Duhovni vođa sa svojim nestašnim i suštinskim porukama i njegova sestra sa Tibeta sa ogromnim srcem za mlade. Mladi džez trio, pijanista…

Ovaj film ih sve spaja. Da li će na kraju sve biti u redu? Da, na kraju sve može ispasti kako treba.

Originalni naziv film i prevod na srpski: But Beautiful / Lepši svet. Početak prikazivanja: 29. april 2021. Dužina trajanja: 116 minuta. Države i godina proizvodnje: Nemačka, Austrija / 2019. Žanr: dokumentarni. Pojavljivanja: Kenny Werner, Barbara Graf, Erich Graf. Reditelj: Erwin Wagenhofer.

 

(danubeogradu.rs)