Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Raja i poslednji zmaj
Novi filmovi u bioskopima: Raja i poslednji zmaj
Novi filmovi u bioskopima: Raja i poslednji zmaj

Novi filmovi u bioskopima: Raja i poslednji zmaj

Nova i neobična sinhronizovana Diznijeva animacija „Raja i poslednji zmaj“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 22. aprila 2021.

Film za sve generacije inspirisan je ljudima i kulturom jugoistočne Azije. Ipak, radnja se događa u čarobnoj Kumandri, u kojoj su ljudi i zmajevi živeli zajedno u slozi. Ali, kada su Druni, zlokobna čudovišta, postali pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila.

Usamljena ratnica Raja ima zadatak: da uđe u trag poslednjem zmaju i da zajedno zaustave neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije – neophodno je i poverenje.

Ono što je interesantno je da je nova animirana priča okupila brojne domaće učesnike sinhronizacije ostvarene u različitim sferama umetnosti i sporta. Mladi vokali Irina Arsenijević i Marija Mikić, jedan od najuspešnijih džudista Aleksandar Kukolj, muzičar i producent Srđan Čolić, glumci Bojan Žirović, Todor Jovanović, Miljan Davidović, samo su neki od učesnika koji su pozajmili glasove i interpretirali najnovije Diznijeve likove.

Ulogu Benje, Rajinog oca tumači Bojan Žirović, koji je preneo svoje utiske sa snimanja sinhronizacije: „Utisak je da sam se rasplakao kada smo radili kraj iako nisam odgledao ceo film. Majstori su da prenesu emociju, naprave katarzično finale i učine da film bude podjednako uzbudljv i deci i roditeljima“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Raya and the Last Dragon / Raja i poslednji zmaj. Početak prikazivanja: 22. april 2021. Dužina trajanja: 107 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2021. Žanr: animirani, akcija, avantura. Sinhronizacija: Irina Arsenijević, Marija Mikić, Todor Jovanović, Bojan Žirović, Aleksandar Kukolj, Andrej Pipović, Miljan Davidović i Marko Misirača. Reditelji: Don Hall, Carlos López Estrada.

 

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.