Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Razlog zbog kog skačem je…
Novi filmovi u bioskopima: Razlog zbog kog skačem je...
Novi filmovi u bioskopima: Razlog zbog kog skačem je...

Novi filmovi u bioskopima: Razlog zbog kog skačem je…

Dokumentarni film „Razlog zbog kog skačem je…“ uvodi gledaoca u svet autizma na najneverovatniji i duboko emotivan način.

Posle premijere na Slobodnoj zoni, u domaćim bioskopima od 22. aprila 2021. prikazivaće se film koji je baziran na bestseleru Naokija Higašide.

„Razlog zbog kog skačem je…“ je filmsko uranjanje i istraživanje naše neurološke različitosti kroz iskustva nemih i autističnih ljudi širom sveta. Film je spoj Higašidinih ličnih doživljaja autizma, napisanih kada je imao samo 13 godina, sa intimnim portretima petoro izvanrednih mladih ljudi. Otvara vrata čulnog univerzuma, moćnog i sveobuhvatnog, često i radosnog.

Temeljno praćeni momenti iz života svakog od pet likova povezani su motivima i odlomcima iz knjige. Film prati japanskog dečaka koji putuje kroz epski pejzaž postepeno otkrivajući šta njegov autizam predstavlja, kako se njegovo poimanje sveta razlikuje i zašto se ponaša na način na koji se ponaša i na kraju krajeva: zašto skače.

Film je sve ove elemente utkao u čulno bogatu vizuelnu priču koja nas vodi do srži Naokijeve poruke: ako neko ne ume da priča, ne znači da nema šta i da kaže.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Reason I Jump / Razlog zbog kog skačem je… Početak prikazivanja: 22. april 2021. Dužina trajanja filma: 82 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2020. Žanr: dokumentarni. Pojavljivanje: Jordan O’Donegan. Reditelj: Jerry Rothwell.

 

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.