Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Savršen neprijatelj
Novi filmovi u bioskopima: Savršen neprijatelj
Novi filmovi u bioskopima: Savršen neprijatelj

Novi filmovi u bioskopima: Savršen neprijatelj

Psihološki špansko-francuski triler „Savršen neprijatelj“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 8. aprila 2021. godine.

U iščekivanju njegovog najnovijeg filma („Nikola“) u kojem tumači lik Nikole Tesle, glumca Tomaša Kota sada gledamo u ovom uzbudljivom filmu.

Reditelj Kike Maijo donosi na veliko platno triler snimljen na osnovu romana „Kozmetika neprijatelja“ belgijske spisateljice Ameli Notomb.

Radnja filma „Savršen neprijatelj“ smeštena je uglavnom na aerodromu gde se susreću dva neverovatna saputnika. Uspešni arhitekta Džeremi čeka svoj let na aerodromu u Parizu. Prilazi mu jedna krajnje neobična i brbljiva devojka.

Zbog njenog nasrtljivog ponašanja Džeremi propušta let, a dok čeka sledeći avion, nikako ne uspeva da se otarasi dosadne neznanke. Iako se njihov susret čini slučajnim, zaokret do kog dolazi transformisaće poznanstvo u nešto mnogo opasnije.

Reditelj Kike Maijo poznat po filmovima „Eva“ i „Toro“ ističe da su misterije uvek prisutne u njegovim ostvarenjima.

– Posebno me interesuje arhitektura i kako mesto u kom likovi žive utiče na filmove i priču. Glavni lik je arhitekta koji radi na ideji usavršavanja prostora i traženja čistih linija. To govori kako na neki način hoćemo da pokažemo svoju najbolju stranu, posebno sada kada smo svi na društvenim mrežama, neprestano se razmećući svojim životima u kući – rekao je reditelj o filmu.

Osim što je nastao pod palicom španskog reditelja sa poljskim glumcem u glavnoj ulozi međunarodni karakter trilera „Savršen neprijatelj“ ogleda se i u engleskom jeziku na kom je film snimljen, dok je lokacija snimanja bila Nemačka.

Originalni naziv i prevod na srpski: A Perfect Enemy / Savršeni neprijatelj. Početak prikazivanja filma: 8. april 2021. Dužina trajanja filma: 89 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Nemačka, Španija / 2020. Žanr: akcija, avantura, triler. Uloge: Dominique Pinon, Marta Nieto, Tomasz Kot. Reditelj: Kike Maíllo.

 

(danubeogradu.rs)