Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Sedmi dan
Novi filmovi u bioskopima: Sedmi dan
Novi filmovi u bioskopima: Sedmi dan

Novi filmovi u bioskopima: Sedmi dan

Od četvrtka, 22. aprila 2021, horor film „Sedmi dan“ sa Gajem Pirsom u glavnoj ulozi, prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Skupite hrabrost i doživite na velikom platnu vašeg omiljenog bioskopa ovaj zastrašujući film!

Otac Piter je još bio mladi pomoćnik poznatog egzorciste oca Luja, kada su 1995. godine započeli veoma izazovni egzorcizam u gradu Baltimoru – istog dana kada se desila i poseta pape Jovana Pavla II. Tokom egzorcizma opsednutog dečaka Nikolasa, demon se pokazao premoćnim i na kraju ubio oca Luisa, prisilivši neiskusnog oca Pitera da uskoči u akciju. Otac Piter nije dorastao moćnom demonu, koji je već ubio Nikolasa, zbog čega je celo njegovo telo buknulo u plamenu… a onda je demon napustio Nikolu i ušao u oca Pitera.

Godinama kasnije, primećen je drastičan porast zaposednutosti/zla širom zemlje. Otac Piter, koji je postao jedan od najistaknutijih egzorcista na svetu, sada je u 50-im godinama i služi crkvi u novom svojstvu – nadgleda mlade regrute sveštenika u njihovom poslednjem koraku da postanu egzorcisti, pre nego što budu stacionirani širom zemlje, kako bi stali u prve redove i zaštitili taj region od zla – tako bar crkva veruje.

Zapravo, oca Pitera je savršeno zaposeo demon, koji koristi svoje mračne moći da ubedi sveštenike da puste đavola da uđe, a zatim ode i širi zlo, umesto da ga izleči. Kao rezultat, tamo je sve veća vojska zaposednutih sveštenika, đavolskih vojnika, demona koji se kriju, čekajući poziv za napad.

Najnoviji pripravnik/žrtva oca Pitera, otac Danijel Garsija, prijavio se da bude egzorcista jer očajnički želi da bude deo borbe protiv ovog brzo širećeg, podmuklog zla… iako se plaši svoje mudrosti. On nije rođeni ratnik, ali kroz iskušenja i nevolje tokom prvog dana obuke na poslu sa ocem Piterom, Danijel uči i spoznaje svoju pravu sposobnost kao branilac dobra.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Seventh Day / Sedmi dan. Početak prikazivanja: 22. april 2021. Dužina trajanja: 87 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2021. Žanr: horor. Uloge: Guy Pearce, Vadhir Derbez, Stephen Lang, Brady Jenness, Robin Bartlett. Reditelj: Justin P. Lange.

 

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.