Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Superdeep
Novi filmovi u bioskopima: Superdeep
Novi filmovi u bioskopima: Superdeep

Novi filmovi u bioskopima: Superdeep

Od četvrtka, 15. aprila 2021, bioskopski repertoari biće bogatiji za još jedno ostvarenje, ruski horor film „The Superdeep“.

Godine 1987. na dubini od 12 kilometara ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi.

Epidemiolog, Ana Fjodorova i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje.

Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju po čovečanstvo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

– Kao neko ko je rodom sa Koljskog poluostrva, nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču – rekao je reditelj Aresnij Sjuhin povodom filma „Superdeep“ o bušotini, koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, svrstavajući je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori.

Krici koje su snimili pod zemljom, i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

– Dok sam proučavao Koljske bušotine, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja svetskih medija. Dokumeti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati – istakao je producent filma Sergej Torčilin, dodavši: – Mislim da je legenda o Koljskom poluostrvu sjajan koncept i idealna baza za snažan žanrovski film.

„Superdeep“ je ostvarenje koje autori karakterišu kao film o preživljavanju, inspirisano kultnim ostvarenjima „The Thing“ Džona Karpetnera i sage „Osmi putnik“.

Snimano je na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska na samom severu Rusije, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. Ovaj uzbudljivi misteriozni triler, nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

Originalni naslov: Kolskaya sverhglubokaya / Superdeep. Početak prikazivanja filma: 15. april 2021. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2020. Žanr: horor, triler. Uloge: Milena Radulović, Sergey Ivanyuk, Nikolay Kovbas. Reditelj: Arseny Syuhin.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.