Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera u Omladinskom pozorištu Dadov: Šta je sobar video
Premijera u Omladinskom pozorištu Dadov: Šta je sobar video (detalj sa plakata)
Premijera u Omladinskom pozorištu Dadov: Šta je sobar video (detalj sa plakata)

Premijera u Omladinskom pozorištu Dadov: Šta je sobar video

U ponedeljak, 19. aprila 2021. od 18.00, u Omladinskom pozorištu Dadov biće održana premijera predstave „Šta je sobar video“.

Režiju predstave kaja je rađena po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona potpisuje Srđan Karanović, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beograda i nekadašnji član ovog pozorišta. Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, a scenografiju Saško Krstev.

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu, ne bi li spasao ne samo ne samo svoju karijeru ili brak, već i dokazao sopstvenu uračunjivost.

Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti.

Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.

U predstavi „Šta je sobar video“ igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Reprize predstave održaće se 20, 21, 22. i 23 aprila 2021, takođe od 18.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.