Naslovna » Izlasci » Akcije » Prolećna radionica grafike za osnovce i srednjoškolce u Šumatovačkoj
Prolećna radionica grafike za osnovce i srednjoškolce u Šumatovačkoj (ilustracija: Pixabay)
Prolećna radionica grafike za osnovce i srednjoškolce u Šumatovačkoj (ilustracija: Pixabay)

Prolećna radionica grafike za osnovce i srednjoškolce u Šumatovačkoj

Besplatna prolećna radionica grafike za osnovce i srednjoškolce biće organizovana u Šumatovačkoj, 26. i 28. aprila 2021. od 18.00.

Dvosatna radionica namenjena je svoj deci koja su zainteresovana da nauče nešto novo i oprobaju se u izradi grafika. Svi prijavljeni polaznici će imati priliku da crtaju, režu linoleum i urade otisak uz pomoć profesionalne grafičke prese.

Šumatovačka je poznata kao ustanova koje pruža priliku svim svojim polaznicima da nauče neke nove stvari, pre svega kroz praktičan rad, bez obzira na to da li imaju ili ne neko prethodno iskustvo u radu. Podstiče se kreativnost mladih i što samostalniji rad, uz stručno vođenje predavača.

Grafika za decu i mlade je jedan od redovnih programa, koji uspešno već godinama unazad, u okviru Šumatovačke vodi Jelena Damnjanović, diplomirani grafičar. Svi potrošni materijali i alat za radionicu su obezbeđeni.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Prilikom prvog upoznavanja sa izradom otisaka na grafičkoj presi, mlađem uzrastu polaznika je dopuštena slobodna igra sa temom koju će predstaviti. Nešto stariji polaznici radionice dobijaju komplikovanije zadatke u vidu pripreme i obrade matrice od linoleuma, kao i štampe na grafičkoj presi.

Ova radionica pruža širu edukaciju u likovnom obrazovanju, praktičnu primenu stečenog znanja i oslobađanje kreativnosti kroz upotrebu praktičnih veština.

Radionica je otvorenog tipa, ali zbog epidemioloških mera, neophodna je prijava na art@sumatovacaka.rs (ime, prezime, uzrast).

Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka nalazi se na Vračaru, u Šumatovačkoj 122. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.