Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“
Projekat "Prestonica kulture Srbije" (foto: Pixabay)
Projekat "Prestonica kulture Srbije" (foto: Pixabay)

Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“

Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ 20. aprila 2021. održala je prvi, konstitutivni sastanak.

Predsedavala je ministarska kulture i informisanja Maja Gojković, koja je istakla da je „Prestonica kulture Srbije“ jedan od „najvažnijih projekata resornog ministarstva u ovoj godini, koji je kreiran po uzoru na Evropsku prestonicu kulture“.

Program „Prestonica kulture Srbije“ je nacionalni razvojni program za unapređenje kulture gradova i opština u Srbiji, kojim se podstiču lokalne samouprave da pokrenu projekte kulturnog, društvenog i ekonomskog razvoja.

Predsednik Radne grupe je direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, a članovi su v. d. direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravka Đukanović, direktorka Muzeja savremene umetnosti Marijana Kolarić i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Takođe, članovi ove grupe su i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i predsednik Radne grupe za kapitalne i infrastrukturne projekte u okviru projekta „Novi Sad – evropska prestonica kulture“, arhitekta Darko Polić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.