Naslovna » BG servis » Sanacija šetališta „Lazaro Kardenas“ u Bloku 44
Šetalište "Lazaro Kardenas" (3D prikaz: JKP "Zelenilo - Beograd")
Šetalište "Lazaro Kardenas" (3D prikaz: JKP "Zelenilo - Beograd")

Sanacija šetališta „Lazaro Kardenas“ u Bloku 44

U subotu, 10. aprila 2021, JKP „Zelenilo – Beograd“ započeće radove u okviru III faze sanacije šetališta „Lazaro Kardenas“ u Bloku 44.

Ovom fazom radova biće obuhvaćen krak šetališta koji se pruža kroz Blok 44, od Nehruove do Gandijeve ulice. Čitav prostor će posle obnove dobiti potpuno drugačiji, savremen i uređen izgled.

Predmet radova je formiranje funkcionalne javne zelene površine šetališta „Lazaro Kardenas“, sa veoma značajnom ulogom ambijenta za boravak na otvorenom za ceo stambeni blok, kako u pogledu kretanja, zadržavanja i mirnog odmora, tako i u pogledu povezivanja različitih frekventnih pravaca kretanja

Prilikom planiranja najviše se vodilo računa o najmlađima. Od sadržaja koji su namenjeni njihovoj zabavi biće izgrađeno jedno novo dečje igralište, dok će četiri postojeća igrališta biti rekonstruisana. Za decu će biti izgrađen i jedan saobraćajni poligon za vožnju bicikala, trotineta i sl.Radovi u toku

Sportske sadržaje činiće nova teretana na otvorenom, a biće saniran i košarkaški teren.

Čvrsti zastori, staze i platoi na šetalištu će biti sanirani. Deo zastora (5980 m²) biće sa završnom obradom od asfalta, 1115 m² činiće betonske staze i 715 m² zastora biće od granitnih ploča. Od prateće opreme planirana je ugradnja 38 klupa, na samom šetalištu i postavljanje 16 đubrijera.

U sklopu ozelenjavanja prostora, po završetku građevinskih radova biće zasađena 54 stabla, dok će travnjak biti obnovljen na površini od 12875 m².

Planirani završetak radova u okviru III faze je 15. decembar 2021. godine. (danubeogradu.rs)