Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Uskrs 2021: Uskršnji karavan na beogradskim pijacama
Beogradske pijace: Uskršnji karavan i ukrašena jaja (foto: Pixabay)
Beogradske pijace: Uskršnji karavan i ukrašena jaja (foto: Pixabay)

Uskrs 2021: Uskršnji karavan na beogradskim pijacama

Uskršnji karavan na pijaci „Kalenić“ JKP „Gradske pijace“ organizovaće četvrtu godinu zaredom od subote, 24. aprila 2021.

U subotu počinje Uskršnji karavan koji će trajati do subote, 1. maja, svakog dana od 8.00 do 16.00.

Na centralnom delu pijačnog platoa, na brojnim tezgama biće izložen bogat asortiman zanatskih i prigodnih poklona, specijalno dekorisanih za ovu priliku.

Za vredne domaćice koje žele da iskažu svoju kreativnost, beogradske pijace su prava mesta za kupovinu kvalitetne uskršnje dekoracije po pristupačnim cenama i za svačiji budžet.

Na svim beogradskim pijacama se može pronaći sve što je potrebno za pripremu trpeze povodom najradosnijeg praznika, od dekorativne šuške, papirne trave i korpica do farbi za jaja, gelova za bojenje, nalepnica, kao i već ofarbanih jaja prirodnim tehnikama dekupaža sa raznim motivima.

Za vaše jaje čuvarkuću, koje čuva ukućane od svake nevolje tokom cele godine i koje se farba na Veliki petak, možete da pronađete razna postolja. Višegodišnji ukrasi napravljeni od keramike i drveta, sa uskršnjim motivima, mogu uneti radost i toplinu u vaš dom.

Tradicija nalaže da za uskršnje i prvomajske praznike pripremamo i bogate trpeze koje pravimo za užu i širu porodicu. Pijace su sjajan odabir, jer na njima mogu da se snabdeju svi oni koji pripremaju kako mrsni, tako i posni meni.

Ukrašena jaja za Veliki petak na tri pijace

Na Veliki petak, 30. aprila 2021, JKP „Gradske pijace“ obradovaće svoje najvernije posetioce lepim iznenađenjem.

Šarena ukrašena jaja imaće priliku da dobiju svi oni koji posete do 10.00 pijace „Bajloni“, „Kalenić“ i „Palilula“.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.