Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću 2021: Goran Petrović, pisac
Večeri na Kosančiću 2021: Goran Petrović, pisac
Večeri na Kosančiću 2021: Goran Petrović, pisac

Večeri na Kosančiću 2021: Goran Petrović, pisac

U četvrtak, 22. aprila 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu biće otvorena nova sezona manifestacije „Večeri na Kosančiću“.

Na mestu nekadašnje Narodne biblioteke prvi gost ciklusa predstavljanja naših eminentnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca biće akademik i pisac Goran Petrović.

U razgovoru će biti reči o Petrovićevom stvaralaštvu, kao i o temama i motivima koji su deo piščevog umetničkog sveta i njegove svakodnevne egzistencije.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program se može pratiti uživo i online preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu – preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava 80 godina od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu.

Ciklus se obnavlja sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, koji postaje stvarni i simbolički prostor sećanja, obnove i stvaranja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.