Naslovna » BG svaštara » Da li znate » Da li znate… da 70 odsto svetske poljoprivrede zavisi isključivo od pčela
Da li znate... da je pčela 2019. proglašena za najvažnije biće na Zemlji?! (foto: Pixabay)
Da li znate... da je pčela 2019. proglašena za najvažnije biće na Zemlji?! (foto: Pixabay)

Da li znate… da 70 odsto svetske poljoprivrede zavisi isključivo od pčela

Da li znate…

… da 70 odsto svetske poljoprivrede zavisi isključivo od pčela koje oprašuju biljke i da su pčele jedina živa bića koja ne nose nikakvu vrstu patogena – ni funguse, ni viruse, ni bakterije?!

… da je Pošta Srbije pustila u opticaj prigodno izdanje poštanskih marki povodom 150 godina od slanja prve srpske razglednice – koju je na srpskom jeziku iz Beča, 19. maja 1871. godine poslao Jovan Manojlović, iz redakcije satiričnog časopisa „Zmaj“, na adresu advokata Dimitrija Manojlovića u Sombor?!

… da će se u sredu, 26. maja 2021, dogoditi tzv. super Mesec, što će se poklopiti sa delimičnim pomračenjem Meseca pa ćemo imati i tzv. „krvavi Mesec“ (obično se dešava tokom pomračenja, kada se Zemlja pozicionira direktno između Meseca i Sunca i kada se sakriva Mesec od sunčevih zraka, a ime „krvavi“ nosi zbog crvenog odsjaja)?!

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Nisam znala da 90% svetske poljoprivrede zavisi od pcela. Znamo da su pcele korisne ali nisam znala da su pcele jedina ziva bica koja ne prenose nikakve bakterije ni viruse . Ali znamo da je med jako zdrav i lekovit…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.