Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dom omladine Beograda: Ana Ćurčin & The Changes (UŽIVO!)
Ana Ćurčin (foto: Ena Jevtić i Ivona Živulj)
Ana Ćurčin (foto: Ena Jevtić i Ivona Živulj)

Dom omladine Beograda: Ana Ćurčin & The Changes (UŽIVO!)

Ana Ćurčin & The Changes održaće koncert u punom sastavu u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u petak, 28. maja 2021. od 19.00.

Biće to idealna prilika da se čuju neke potpuno nove pesme koje će imati svoju premijeru, ali i neki stari hitovi u novim aranžmanima.

Ulaznice su u pretprodaji na Ticket Vision Blagajni DOB po ceni od 700 dinara. Ulaznice kupljene za koncert koji nije održan u novembru 2020. važiće za majski koncert!

Ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Od početaka karijere Ana Ćurčin je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga „prvog“ u njenom scenskom putu.

Prvi „veliki“ solo koncert sa bendom, Ana je održala u ovim kulturnom centru, u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama, najčešće sa bendom Stray Dogg.

Zato nije čudo da je svoj „Differences Live“ album sa zadovoljstvom snimila 2019. upravo u kući iz koje je „pošla u svet“ kao oformljena autorka, niti što će posle „godine koju su pojeli skakavci“ ovo biti Anin prvi nastup pred publikom sa bendom posle više od godinu i po dana.

Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja iz Novog Sada, Milena Jančurić, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena su za kompilaciju „Klavirsko nebo #3“ napisale i izvele pesmu „Košuta“.

Ana Ćurčin će tokom maja objaviti novi singl, pesmu za koju je kompletna autorka (tekst, muzika i aranžman) i kojom će otvoriti još jedno uzbudljivo poglavlje svoje karijere.

Tokom svoje karijere objavila dva studijska albuma: „Sketches Of Belonging“ (2016) i „Differences“ (2019, kao Ana & The Changes), kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)“ (2015), album uživo „Differences Live“ (2020) i kompilaciju primenjene muzike „Scene“ (2020). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.