Naslovna » Izlasci » Akcije » Humanitarni sajam knjiga „Knjiga za život“
Humanitarni sajam knjiga "Knjiga za život" (foto: Pixabay)
Humanitarni sajam knjiga "Knjiga za život" (foto: Pixabay)

Humanitarni sajam knjiga „Knjiga za život“

Humanitarni sajam knjiga „Knjiga za život“ biće održan danas, 22. maja 2021. od 10.00 do 18.00, u Knez Mihailovoj prekoputa Kulturnog centra Beograda.

I pored mnogobrojnih akcija koje su se organizovale u poslednje vreme, novac za lečenje Sonje Milošević i Gavrila Đurđevića, koji vode surove borbe sa opakim bolestima, još nije prikupljen.

Zbog toga je nekolicina građana zajedno sa humanitarnim organizacijama prikupila više od 2.500 knjiga i poklanjaće ih u nadi da će dobiti dobrovoljne priloge.

U ponudi su domaća i strana dela, a organizatori će prirediti i druženja sa našim poznatim piscima.

Sav prikupljeni novac biće prosleđen za lečenje Gavrila i Sonje.

PR humanitarnog sajma knjiga Ana Karić kaže da su na jednom mestu skupili najbolje priče a najvažnija od njih je priča o ljubavi i solidarnosti.

– Dok mi stvaramo lažni blistavi svet na društvenim mrežama i samo delimo motivacione poruke, deca nam umiru zbog nedostatka novca za lečenje. Navikli smo da okrećemo glavu jedni od drugih pravdajući se sopstvenim problemima i potrebama i u toj borbi za opstanak zaboravili smo ono najvažnije – empatiju. Hajde da to promenimo, hajde da Sonji i Gavrilu pokažemo da u ljudima još ima nečeg „ljudskog“ i da se svi zajedno podsetimo da je najbrži put do sreće kada srećne učinimo one koji to ne mogu da nam uzvrate. Svi koji budu došli na sajam knjiga neće se vratiti kući samo sa novom knjigom, već i sa ozbiljnom lekcijom o ljubavi i delićem jednog velikog sna – rekla je Karić.

(danubeogradu.rs)