Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Konačni rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovne škole i odeljenja
Konačni rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovne škole i odeljenja (foto: Pixabay)
Konačni rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovne škole i odeljenja (foto: Pixabay)

Konačni rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovne škole i odeljenja

Rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja, biće dostupni sutra

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će konačni rezultati biti dostupni na portalu Moja srednja škola od 20. maja 2021.

Za polaganje prijemnih ispita za upis učenika u specijalizovana odeljenja i škole za školsku 2021/2022. godinu prijavilo se ukupno 7.336 kandidata, od čega putem portala 5.776, za ukupno 4.871 mesto, pri čemu je polaganje održano od 7. do 16. maja.

Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u bilingvalna odeljenja, odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, za audio-vizuelne umetnosti, matematiku, kao i za računarstvo i informatiku.

S obzirom na to da je administrativni deo procesa upisa u srednje škole u potpunosti digitalizovan, roditelji i učenici putem ovog portala mogu imati uvid u preliminarne i konačne rezultate, podnositi žalbe, popuniti i predati listu želja i videti konačan raspored učenika po školama, dodaje se u saopštenju. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.