Naslovna » Izlasci » Film » Marvelov filmski univerzum: Novi bioskopski spektakli
Marvelov filmski univerzum: Crna udovica
Marvelov filmski univerzum: Crna udovica

Marvelov filmski univerzum: Novi bioskopski spektakli

Marvelov filmski univerzum biće bogatiji, jer će do kraja 2021. godine publika širom sveta uživati u novim (SF) bioskopskim spektaklima.

Obeležavajući godišnjicu prikazivanja filmova na velikom platnu – „Osvetnici: Rat beskraja“ iz 2018. i „Osvetnici: Kraj igre“ iz 2019, studio Marvel obajvio je video prikaz najavljujući datume prikazivana predstojećih ostavrenja, nagoveštavajući time i povratak velikom platnu i fantastičnom bioskopskom doživljaju Marvelovih filmova.

Ovogodišnja dvostruka dobitnica nagrade Oskar, rediteljka Kloi Džao (Zemlja nomada) okupila je u predstojećem Marvelovom ostvarenju „Eternals“ zavidnu glumačku ekipu predvođenu holivudskim zvezdama Anđelinom Džoli i Selmom Hajek, a deo postave čine i britanska glumica Gema Čan, potom Ričard Maden, kao i komičar Kumail Nandžijani. Film će se naći u domaćim bioskopima od 4. novembra 2021.

Osim što je najavio datume prikazivanja filmova u bioskopima Marvel otkriva i nove naslove iščekivanih nastavaka: tako „Black Panther 2“ postaje „Black Panther: Wakanda Forever“, dok „Captain Marvel 2“ dobija naslov „The Marvels“.

Nastavak filma koji istražuje svet Vakande, izmišljene afričke države koja ima najrazvijeniju tehnologiju „Black Panther: Wakanda Forever“ očekuje nas u bioskopima od 7. jula 2022, a potom na veliko platno od 10. novembra 2022. godine, od eminentnog američkog studija, stiže spektakl „The Marvels„.

Najavljeno je prikazivanje još jednog Marvelovog filma: „Ant-Man And The Wasp: Quantumania“ očekuje nas u domaćim bioskopima od 16. februara 2023. godine. Ne brinite, tu su i „Čuvari galaksije 3“ i „Spajdermen„…

Ovog leta očekuje nas i…

Marvelov filmski univerzum: Crna udovica
Crna udovica

U iščekivanju najavljenih naslova, ovog leta stiže i prvi veliki Marvelov film. „Crna udovica“ (Black Widow) sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi naći će se od 8. jula 2021. u bioskopima širom Srbije.

Ljubitelji filma „Osvetnici“ (The Avengers) moći će da uživaju u solo avanturi i herojskom putovanju Nataše Romanov poznate kao Crna udovica, filmu nastalom pod rediteljskom palicom Kejt Šortlend (Somersault, Lore).

Radnja filma smeštena je u period nakon događaja koji su se zbili u filmu „Kapetan Amerika: Građanski rat“ (2016) kada je došao trenutak Natašinog suočavanja sa prošlošću kao i suočavanja sa neposrednim pretnjama. „Nedovršeni posao“ i tajne iz prošlih vremena nagovešteni u trejleru, upućuju ljubitelje Marvelovih filmova da je reč o periodu pre nego što je heroina postala Osvetnik.

Marvelov filmski univerzum: Šeng-Či i legenda o Deset prstenova
Šeng-Či i legenda o Deset prstenova

Na veliko platno domaćih bioskopa 2. septembra stiže Marvelov film „Šeng-Či i legenda o Deset prstenova“ (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings).

Marvelovo ostvarenje, u kom prvi put glavnog junaka tumači glumac poreklom iz Azije, prati Šeng-Čija, vrhunskog znalca u oblasti borilačkih veština, koji beži od očevih stega, u težnji za normalnim životom u Americi. Međutim, kad teroristička grupa Deset prstenova postane pretnja po njegov život, glavni lik se vraća svojim korenima i znanju borilačkih veština.

Nakon brojnih Marvelovih ostavrenja, „Šeng-Či i legenda o Deset prstenova“ biće prvi film koji se usredsredio na azijskog protagonistu i borilačke veštine.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.