Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Met Tech Inno Day: Uskoči u budućnost
Met Tech Inno Day: Uskoči u budućnost
Met Tech Inno Day: Uskoči u budućnost

Met Tech Inno Day: Uskoči u budućnost

Univerzitet Metropolitan i Fakultet informacionih tehnologija u četvrtak, 13. maja od 12.00, organizuju prvi Met Tech Inno Day.

Ovaj besplatan i jedinstven IT događaj namenjen je svim budućim brucošima, studentima i ljubiteljima informacionih tehnologija.

U vreme kada su informaciono-komunikacione tehnologije neophodne svakoj organizaciji i kada su potrebe za IT kadrovima u vrhu ponuda svih poslova na tržištu rada, organizatori će pokazati kako i na koji način IT inženjeri razmišljaju, odlučuju i prezentuju najaktuelnije oblasti i tehnologije koje menjaju tok IT budućnosti.

Iskustvo i nova IT saznanja predočiće iskusni profesionalci iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologijia – profesora i predstavnika IT organizacija, u okviru četiri panela:

  • „IT inženjeri kao donosioci odluka u kompanijama“ – prof. dr Miroslava Raspopović Milić,dekan Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan i dr Miloš Jovanović, izvršni direktor i predsednik OpenLink Grupe;
  • „Mogućnosti i izazovi blockchain tehnologija i kriptovaluta“ – prof. dr Nemanja Zdravković, docent na Fakultetu informacionih tehnologija i šef Laboratorije za blokčejn tehnologiju na Univerzitetu Metropolitan i Aleksandar Matanović, osnivač i izvršni direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama, ecd.rs;
  • „VR/AR u industriji video igara“ – dr Petar Pejić, docent na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan;
  • „Digitalni startup i uspešno IT poslovanje“ – dr Vladimir Škorić, docent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan i Milan Ivanović, direktor kompanije Mediatalks.

Na kraju plenarnog dela, biće organizovane radionice, na kojima će svi zainteresovani raditi na konkretnoj aplikaciji ili animaciji, o čemu ćete više saznati na samom događaju.Promo

Radionice će biti pod mentorstvom naših profesora sa Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti. Najbolji radovi i rešenja biće nagrađeni!

Radionice koje će biti održane:

  • „User Experience“ – dr Katarina Kaplarski, docent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan;
  • „Kako kreirati kripto novčanik – ECD platforma“ – Aleksandar Matanović, osnivač i izvršni direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama ecd.rs;
  • „Napravi svoju prvu računarsku igru“ – MSc Igor Sabo, asistent na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan.

Svi učesnici dobiće elektronski sertifikat Univerziteta Metropolitan za učešće na Met Tech Inno Day-u. Sertifikat omogućava oslobođenje od polaganja prijemnog ispita za sve one koji budu zainteresovani da upišu osnovne akademske studije na Fakultetu informacionih tehnologija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.