Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej afričke umetnosti: Besplatan ulaz povodom 44 godine postojanja
Muzej afričke umetnosti: Besplatan ulaz - izložba "Lutke Malija" (foto: MAU)
Muzej afričke umetnosti: Besplatan ulaz - izložba "Lutke Malija" (foto: MAU)

Muzej afričke umetnosti: Besplatan ulaz povodom 44 godine postojanja

Muzej afričke umetnosti obeležava 44 godine postojanja, pa će besplatan ulaz biti omogućen u nedelju, 23. maja 2021. od 10.00 do 18.00.
Besplatno stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Tradicionalne pozorišne lutke Malija“ biće omogućeno posetiocima od 11.00.

Iz zbirke Andreja Jerovšeka i zbirke Muzeja afričke umetnosti predstavljene su lutke karakteristične po svom stilu izrade i animacije za pozorišnu formu koja se tradicionalno izvodi u južnim oblastima Malija, u dolini reke Niger. Kao eksponati na ovoj izložbi, glavne uloge dele pozorišne lutke antilopa sa bubnjarem i plesačima, slon, plejada žutih, crvenih i plavih malih ljudi i Merenkun, velika figura žene sa dva lica. Svedočeći o varijetetu dramskih likova i skulptoralnim odlikama, izložba ujedno otkriva elemente konstrukcije lutaka koji omogućavaju pokret na sceni… Pročitajte više o izložbi na OVOM LINKU.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen. Prijavljivanje je obavezno na mejl: kontakt@mau.rs, ističe se u saopštenju. (danubeogradu.rs)