Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » „Muzika na dar“ u Muzičkom paviljonu: Tri koncerta mladih talenata
"Muzika na dar" u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu
"Muzika na dar" u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu

„Muzika na dar“ u Muzičkom paviljonu: Tri koncerta mladih talenata

U okviru tradicionalnog programa „Muzika na dar“ od 21. do 23. maja 2021. u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu biće održana tri koncerta.

Mladi talenti MŠ „Stanković“

U petak, 21. maja od 17.00, u programu koji organizuje JP „Beogradska tvrđava“ predstaviće se mladi talenti Muzičke škole „Stanković“.

Biće ovo poseban događaj jer je pripremljen bogat muzički program u produženom trajanju, da bi se dala prilika što većem broju talentovanih učenika ove škole da nastupe pred publikom.

„Angel Voice“ talenti

Po drugi put u ovoj sezoni, ljubitelji muzike će imati priliku da uživaju u nastupu „Angel Voice“ talenata sa prijateljima, koji će se publici predstaviti u subotu, 22. maja od 18.00, u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Beogradsko udruženje Talija – uporište za razvoj umetnosti je organizator najpopularnijeg muzičkog festivala za decu i omladinu „Angel Voice“, u okviru kojeg se, osim takmičarskog dela, tokom cele godine održavaju umetničke radionice za unapređenje talentovane dece.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Pored pesama iz najlepših dečijih animiranih filmova u izvođenju talenata tima „Angel Voice“ (Jana Maksimovic, Aljoša Fila, Petar Božičić, Bojan Kesegi), publika će uživati i u muziciranju pobednika takmičenja „Agel Voice Classic“ sekcije – violončelo i violina (Relja Mitrović, Luka Mitrović, Boris Milosević, Anđelina Rujević i Marina Ivanović).

Ekskluzivno, na Kalemegdanu će biti jedinstvena prilika da publika čuje Anđelu Ninković (sopran), koja je suosnivač festivala „Angel Voice“.

Učenici MŠ „Dr Vojislav Vučković“

U nedelju, 23. maja od 12.00, u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu predstaviće se i mladi talenti Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Na koncertu će nastupiti najmlađi učenici škole, deca od šest do devet godina, a u solo tačkama će biti zastupljeni svi instrumenti i raznovrsni uzrasti izvođača, od prvog razreda osnovne muzičke škole pa sve do drugog razreda srednje muzičke škole.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.