Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021.
Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. (foto: GO Zemun)
Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. (foto: GO Zemun)

Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021.

Konkurs „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. godine“ organizuje Opština Zemun da bi uključila građane u ozelenjavanje i unapređenje estetike prostora.

Tradicionalni konkurs utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina, neguje saradnju i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila. Naravno, obezbeđene su i nagrade za najvrednije i najuspešnije „vrtlare Zemuna“.

Mogu da učestvuju građani Zemuna, privredna preduzeća, školske i predškolske
ustanove, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija:

  • balkon,
  • okućnica,
  • zelena površina oko stambene zgrade,
  • zelenilo oko predškolske ustanove,
  • školsko dvorište,
  • zelena površina ispred poslovnog objekta i
  • uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta, letnja bašta.

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima, u svakoj kategoriji pojedinačno, donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih prijavljenih i donese odluku u skladu sa propozicijama.

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 21. juna 2021. (14.00) u Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun (Kosovska 9).

U okviru konkursa „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021“, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će „zelena oaza“ predstavljati Zemun na gradskom takmičenju „Za zeleniji Beograd“.

Gradska opština Zemun poziva sve koji žele da učestvuju u takmičenju da predstave svoje cvetne balkone, vrtove, parkove oko zgrada i unutar blokova, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, zelene površine oko poslovnih prostora i letnje bašte ugostiteljskih objekata i prijave se od 17. maja do 17. juna 2021. godine na brojeve telefona: 011/2197-985 i 069/2132-010, kao i putem elektronske pošte na tanja.kukobat@zemun.rs.

(danubeogradu.rs)