Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Kako biti dobra supruga
Novi filmovi u bioskopima: Kako biti dobra supruga
Novi filmovi u bioskopima: Kako biti dobra supruga

Novi filmovi u bioskopima: Kako biti dobra supruga

Pristigao sa 49. FEST-a, sa slavnom Žilijet Binoš u glavnoj ulozi, film „Kako biti dobra supruga“ će od 20. maja 2021. biti na repertoarima bioskopa.

Ova francuska komedija koju je režirao Martin Provost bavi se zapravo veoma ozbiljnom temom. Moglo bi da se kaže da se film bavi prvim trenucima feminizma, i o tome kako su žene reagovale na spoznaju da ne moraju da budu jedino supruge i domaćice.

Da ste rođene u ruralnom delu Francuske, pre nešto više od pola veka, dvogodišnja obuka kako da postanete savršena supruga – bila bi neophodna.

Radnja filma se dešava u osvitu protesta 1968. godine koji su transformisali društvo.

Pored iznenadne smrti muža kada ostane sama i shvati da mora da spasi školu od bankrota, Pulet se odjednom nađe i u novom problemu: svet kom je pripadala počinje da se menja…

Promene u svetu praćene su i promenama Puletinih ličnih uverenja, te usred priprema za TV takmičenje u najboljem vođenju domaćinstva, ona i njene studentkinje počinju da preispituju svoje stavove i životne izbore za koje shvataju da su zapravo očekivani obrasci ponašanja.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: La bonne épouse / Kako biti dobra supruga. Početak prikazivanja: 20. maj 2021. Dužina trajanja: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2020. Žanr: komedija, drama. Uloge: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky. Reditelj: Martin Provost.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.