Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Minari
Novi filmovi u bioskopima: Minari
Novi filmovi u bioskopima: Minari

Novi filmovi u bioskopima: Minari

Posle uspešne premijere na FEST-u, nagrađivani korejski film „Minari“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 20. maja 2021. godine.

Ovo ostvarenje je bilo uspešno na mnogim svetskim festivalima, osvojilo Oskara i BAFTA priznanje u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu, kao i Zlatni globus za najbolji film van engleskog govornog područja. Film „Minari“ izazvao je veliku pažnju prošle godine kada je prikazan na Sandens festivalu na kom je osvojio i Nagradu žirija i Nagradu publike.

To je omaž svim emigrantima.

Osamdesetih godina, sedmogodišnji Korejac, dečak Dejvid suočava se sa novim okruženjem i drugačijim načinom života u trenucima kada njegov otac preseli porodicu u ruralni deo Amerike. Majka dečaka užasnuta je što porodica živi usred nenaseljenog mesta, u kamp kućici, dok se nestašni dečak Dejvid i njegova sestra dosađuju.

Inspirisan sopstvenim odgojem, scenarista i reditelj filma Li Ajzak Čung snimio je delikatnu priču o velikoj želji za ostvarenjem američkog sna, o Korejskoj porodici koja se seli u Arkansas gde osniva farmu. Pored izazova koje im donosi novo životno okruženje, oni shvataju neprocenjivu vrednost porodice i šta je to što zaista čini dom.

Originalni naziv filma: Minari. Početak prikazivanja: 20. maj 2021. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: drama. Uloge: Steven Yeun, Youn Yuh-jung, Yeri Han, Alan S. Kim. Reditelj: Lee Isaac Chung.

 

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.