Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Živ čovek
Novi filmovi u bioskopima: Živ čovek
Novi filmovi u bioskopima: Živ čovek

Novi filmovi u bioskopima: Živ čovek

Domaći film „Živ čovek“, reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, od 20. maja 2021. stiže na redovne bioskopske repertoare.

Posle premijere na ovogodišnjem FEST-u, u bioskopima će se prikazivati ova duboko emotivna priča o životu, koju če dočarati Nikola Đuričko, nagrađen „Beogradskim pobednikom“ za najbolju mušku ulogu u Glavnom takmičarskom program FEST-a. Žiri je njegovu kreaciju ocenio kao „jedinstveni glumački izraz kojim nas vodi kroz katarzu glavnog lika koristeći ceo glumački habitus: od suptilnih sredstava pa sve do unutrašnjih tektonskih promena – smrti i njene pobede“.

Reditelj Oleg Novković je o filmu „Živ čovek“ rekao:

– Ovo je priča o zbunjenom sredovečnom čoveku koji se i dalje traži, o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti. Ovo je priča o trenutku posle buđenja iz smrti, gde taj čovek odluči da prihvati svoj život i da ga da drugima.

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda Sinovi Igor Đelić-Đela, živi sa ženom Sunčicom, sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Living Man / Živ čovek. Početak prikazivanja filma: 20. maj 2021. Dužina trajanja filma: 92 minuta. Države i godina proizvodnje: Bugarska, Nemačka, Srbija / 2020. Žanr: komedija. Uloge: Nikola Đuričko, Nada Šargin, Jana Bjelica, Marta Bjelica. Reditelj: Oleg Novković.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.