Naslovna » Izlasci » Skadarlija: Svečano otvaranje turističke sezone 2021.
Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)
Skadarlija (foto: Aleksandra Prhal)

Skadarlija: Svečano otvaranje turističke sezone 2021.

U subotu, 22. maja 2021. od 12.00, renovirana Skadarlija ulazi u novu turističku sezonu svečanim činom podizanja skadarlijske zastave.

Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak turističe sezone, a ove godine zastavu će podići glumac Stevan Pijale.

Program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića na platou ispred Skadarlijske česme, koji će u društvu Ljiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame i Skadarlijskog orkestra izvesti atraktivan humoristički program i seriju muzičkih numera starogradske muzike.

Među specijalnim gostima naći će se poznata glumica Vjera Mujović, i vokalna solistkinja Radio Beograda i RTS-a, Vesna Dimić. Skadarlijski dobošar Bojan Hlišć govoriće „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će Umetnički centar „Talija“ odigrati Građansko kolo.

Na platou na uglu Skadarske i Strahinjića Bana, u saradnji sa JKP „Gradske pijace“, biće organizovan Skadarlijski eko bazar. Posetioci će imali priliku da uživaju u bogatom izboru domaćih proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača i porodičnih radionica – slanih i slatkih đakonija: tartufa, ljutih soseva, domaćih sokova, meda, likera, raznovrsnih slatkiša od voća, hleba i peciva pravljenih po tradicionalnoj recepturi do nakita i umetničkih predmeta od dekupaža.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Na posebnim punktovima duž Skadarske ulice, predstaviće se i Škola za dizajn, Muzej grada Beograda, Muzej iluzija, Međunarodno udruženje žena, Galerija „Babka“ iz Kovačice i drugi učesnici. Tokom čitavog dana posetioci će imati prilike da uživaju u različitim sadržajima.

Skadarija, otvaranje sezone 2021 – program

Subota, 22. maj 2021.

  • 11.00-17.00… Skadarlijski eko bazar
  • 12.00… Početak programa, voditelj Milan Milosavljević
  • 12.05… Nastup glumice Vjere Mujović, predsednika Udruženja ljubitelja Skadarlije
  • 12.10… Muzička numera u izvođenju Vesne Dimić
  • 12.15… Dobošar čita „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“
  • 12.25… Muzičke numere u izvođenju naših pevača i glumaca
  • 12.40… Podizanje Skadarlijske zastave – Stevan Pijale
  • 12.45… Nastup Umetničkog centra „Talija“
  • 13.15… Muzički program u izvođenju solistkinja Vesne Dimić

Skadarlija je jedna od najposećenijih ulica u Beogradu i prepoznatljiva turistička atrakcija naše prestonice koju svake godine poseti veliki broj Beograđana i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Turistička organizacija Beograda će i ove godine organizovati popularni umetničko zabavni program Leto u Skadarliji tokom jula i avgusta. (danubeogradu.rs)