Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » U prodaji konkurs i informator za upis u srednju školu za 2021/22. godinu
Konkurs i informator za upis u srednju školu (foto: Pixabay)
Konkurs i informator za upis u srednju školu (foto: Pixabay)

U prodaji konkurs i informator za upis u srednju školu za 2021/22. godinu

U prodaji je Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu kao i informator za pomoć pri izboru zanimanja.

U konkursu, osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, navedeni su svi važni podaci o školama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, kao i o područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo konkursa su novi obrasci prijava za upis u prvi razred srednje škole i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa konkursom, „Prosvetni pregled“ objavio je i informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i informator mogu se nabaviti u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za konkurs i 250 dinara za informator, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. (danubeogradu.rs)