Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. radiće i u zatvorenom
Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. radiće i u zatvorenom (foto: Pixabay)
Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. radiće i u zatvorenom (foto: Pixabay)

Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. radiće i u zatvorenom

Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. radiće i u zatvorenom, potvrđeno je posle sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Ugostiteljski objekti mogu da rade:

  • do 22.00,
  • uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta,
  • poštovanje udaljenosti među ljudima od 1,5 do dva metra i
  • bez muzike.

Posle današnje sednice, član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je istakao da ova mera stupa na snagu sutra od ponoći i naglasio da je zdravstveni sistem spreman za pojavu novoobolelih za oko sedam do 10 dana, ali ne u broju kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

– Virus je tu, u našem okruženju. Sve ostalo što bi moglo biti predmet razgovora imaćemo na sledećoj sednici, koja će biti održana naredne sedmice, kada ćemo na osnovu podataka oceniti situaciju i da li možemo očekivati njeno smirivanje, sa manje novoobolelih – rekao je Tiodorović.

Po njegovim rečima, ipak je i dalje visok broj smrtnih ishoda kao posledica virusa korona.

Doneta je i odluka da naši građani koji žive u inostranstvu, gde su uredno vakinisani, mogu da uđu u zemlju bez ograničenja, navodeći da se očekuje da će zemlje iz kojih dolaze to isto primeniti i prema nama, odnosno uvesti recipročne mere.

Govoreći o digitalnim kovid sertifikatima o vakcinaciji, Tiodorović je rekao da smo na pravom putu i da su naši sertifikati pohvaljeni od nekih zemalja i Evropske komisije.

Nadamo se da će biti prihvaćeni u potpunosti i da ćemo imati racionalnu metodu koja će nam pomoći da komuniciramo lakše, a i da putujemo, objasnio je on. (Vlada Srbije)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.