Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Dušan Kovačević
Večeri na Kosančiću: Dušan Kovačević
Večeri na Kosančiću: Dušan Kovačević

Večeri na Kosančiću: Dušan Kovačević

U subotu, 22. maja 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa „Večeri na Kosančiću“ gostovaće akademik i književnik Dušan Kovačević.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke gostuju naši eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja, pod nazivom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Najznačajniji savremeni srpski dramski pisac i akademik Dušan Kovačević predstaviće se publici kao pesnik i tom prilikom čitaće pesme iz svoje nove knjige „Ja to tamo pevam“ (Laguna, 2020).

Govoriće o uspomenama na okolnosti pod kojima su pesme iz ove neobične zbirke nastale, o glumcima, pevačima i kantautorima koji su ih interpretirali, kao i o vremenima u kojima su stvarane. Pored navedenog, Dušan Kovačević će čitati i pesme iz rukopisa.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Gosti programa biće i glumci Ljiljana Dragutinović i Milan Caci Mihailović, a moderator razgovora je Milena Đorđijević.

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

Večeri na Kosančiću obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. Ciklus se obnavlja sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, te upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Na taj način, Kosančićev venac postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.