Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Milena Marković
Večeri na Kosančiću: Milena Marković
Večeri na Kosančiću: Milena Marković

Večeri na Kosančiću: Milena Marković

U ponedeljak, 10. maja 2021, u okviru ciklusa „Večeri na Kosančiću“, koji organizuje Narodna biblioteka Srbije, gostovaće književnica Milena Marković.

Moderator programa, novinar i publicista Nebojša Grujičić, razgovaraće na mestu nekadašnje Narodne biblioteke sa gošćom o njenoj umetnosti u nastajanju. Ona će čitati i svoja dela u rukopisu, kao i objavljenu poeziju. Program počinje u 18.00.

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program se može pratiti uživo i online preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu – preko YouTube kanala.

Cilj ciklusa gostovanja naših eminentnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca je da se predstave nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja, a takođe i povratak književnosti, čitalaca, pisaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

„Večeri na Kosančiću“ obnovljen je u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.