Naslovna » Izlasci » Festivali » VI Beogradski Dragon Boat festival na Adi Ciganliji
Beogradski Dragon Boat festival
Beogradski Dragon Boat festival

VI Beogradski Dragon Boat festival na Adi Ciganliji

Srpski Dragon Boat savez i Beogradski Dragon Boat savez organizuju u nedelju, 23. maja 2021. od 10.00, VI Beogradski dragon boat festival.

Na Adi Ciganliji kod restorana „Green Mill Family“ (makiška strana), pod geslom „Probudi zmaja u sebi„, održaće se i V Dragon Boat Kup za studente i V Dragon Boat Kup za srednjoškolce.

Na regatnoj stazi, na potezu od skijališta na vodi do restorana „Green Mill Family“, okupiće se 12 ekipa, koje će se nadmetati u trkama malih i standardnih „zmajevih čamaca“ na distancama od 250 m i 1200 m. Ove godine, među prijavljenim ekipama biće i gosti iz Republike Srpske.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Studentski i srednjškolski timovi će se takmičiti na distanci od 250 metara, a najbolji će uz medalje dobiti i pehare, koji će biti uručeni uz poštovanje svih epidemioloških mera. Pobednička ekipa srednjoškolaca dobija i specijalnu nagradu – 12 tablet računara, koje im daruje kompanija Tenfore sa brendom Western Union.

Trke bogato ukrašenih čamaca, u kojima su nezaobilazni članovi posade bubnjar i kormilar, odvijaće se u miks kategoriji, u kojoj su zastupljena oba pola.

VI Beogradski Dragon Boat festival se organizuje uz podršku Gradske opštine Čukarica i JP „Ada Ciganlija“ i poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mera. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.