Naslovna » Izlasci » Sport » 28. Prvenstvo Srbije za seniore u badmintonu
28. Prvenstvo Srbije za seniore u badmintonu
28. Prvenstvo Srbije za seniore u badmintonu

28. Prvenstvo Srbije za seniore u badmintonu

28. Prvenstvo Srbije za seniore u badmintonu biće održano 19. i 20. juna 2021. u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.

Učestvovaće pedesetak takmičara iz deset srpskih klubova: BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Čačak, BK Dinamo (Pančevo), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Ravens KG (Kragujevac), Petrovački sportki klub i BK Zmajevi (Kruševac).

Prvog takmičarskog dana na programu su dueli u parskim konkurencijama, nakon čega počinju okršaji u pojedinačnim, čija će završnica biti drugog takmičarskog dana. Oba takmičarska dana program počinje u 9.30.

U muškom singlu titulu brani Luka Milić iz BK Novi Sad, u ženskom Sara Lončar iz BK Zmajevi. Trofeje će pokušati da sačuvaju i Andrija Doder i Mihajlo Tomić iz BK Beograd u muškom dublu, kao i Tomić i Anđela Vitman, takođe iz BK Beograd, u mešovitom.

Za sada je izvesno da ćemo dobiti nove prvake u ženskom dublu budući da prošlogodišnje pobednice, Lončareva i Vitmanova, neće nastupiti u tom sastavu. Naime, Lončarevoj će ove godine partnerka biti klupska saigračica, Marija Sudimac, dok će Vitmanova nastupiti u tandemu sa Ninom Bogdanović iz BK Zmajevi.

Kao i prethodnih godina i ove će, na osnovu pojedinačnih rezultata, biti proglašeni ukupni pobednici u konkurenciji muških, ženskih i mešoviih timova.

Prvenstvo Srbije za seniore organizuje Badminton klub Beograd. (danubeogradu.rs)