Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Besplatni koncerti u parku vojvode Petra Bojovića
Besplatni koncerti u parku vojvode Petra Bojovića
Besplatni koncerti u parku vojvode Petra Bojovića

Besplatni koncerti u parku vojvode Petra Bojovića

Božidarac će organizovati koncerte povodom Svetskog dana muzike na otvorenom u parku vojvode Petra Bojovića na Vračaru, 21. juna 2021. od 18.00 i 20.00.

Na koncertima nastupa hor Kralj Petar Prvi koji je pripremio raznovrsni i bogat program kako evergrinova tako i poznatih svetskih numera. Pored njih predstaviće se i specijalni gosti, osnovci iz muzičke radionice KP2, koji takođe pripremaju bogat program.

Svetski dan muzike zvanično je pokrenut 1982. i obeležava se svake godine 21. juna. Svake godine ljudi se podstiču da slušaju svoju omiljenu muziku i dele je sa drugima.

Svetski dan muzike prvobitno je ideja američkog muzičara Džoela Koena iz 1970-ih. Radio je za francusku radio stanicu i želeo je da se muzika uživo pušta uveče 21. juna u znak dobrodošlice prvom danu leta.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ideja je usvojena tek 1982. godine kada su se Džek Lang, francuski kompozitor i Moris Flere, muzički novinar, pridružili francuskom Ministarstvu kulture i podstakli proslavu muzike, amaterskih i profesionalnih muzičara. Želeli su da živa muzika bude dostupna svima, bez obzira na njihovo nasleđe ili poreklo. Tako je nastao prvi Fête de la Musique (Svetski dan muzike). (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.