Naslovna » Izlasci » Sport » F8 – završni turnir Lige šampiona u vaterpolu na Novom Beogradu
F8: Završni turnir Lige šampiona u vaterpolu na Novom Beogradu (foto: Pixabay)
F8: Završni turnir Lige šampiona u vaterpolu na Novom Beogradu (foto: Pixabay)

F8 – završni turnir Lige šampiona u vaterpolu na Novom Beogradu

Osam vaterpolo ekipa takmičiće se na bazenima SC „11. april“ na Novom Beogradu od 3. do 5. juna na turniru F8 – Finalu Lige šampiona 2021.

Operativni menadžer LEN-a, Marko Biri, rekao je da je LEN prva institucija među vodenim sportovima koja je verovala i polagala nade da će ove godine, u nezavidnim uslovima zbog korone u kojima se svet nalazi, ipak uspeti da organizuje takmičenje.

– Organizovanje ovog turnira nije bilo lako, bilo je puno dilema, ali imali smo punu saradnju svih u organizaciji i to je bio ključ uspeha održavanja ovog važnog sportskog događaja. Zbog situacije koja vlada u svetu, a koja je svima dobro poznata, učesnici Finalnog turnira vaterpolo Lige šampiona borave u tzv „balonu“, mada bih pre to nazvao – zaštićeno okruženje. Za sportiste ovo neće biti lako, pošto će celog turnira biti isključivo na relaciji bazen-hotel, i to je bio najveći izazov u organizaciji. Mogu da izrazim sreću i zadovoljstvo što smo na kraju uspeli i što će se najjače klupsko vaterpolo takmičenje u svetu ipak održati u Beogradu – rekao je Biri i dodao da će oko četiri miliona gledalaca širom sveta pratiti prenose utakmica.

Ekipe koje učestvuju na Finalnom turniru vaterpolo Lige šampiona su: Breša (Italija), Marsej (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Olimpijakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Jug (Hrvatska), Hanover (Nemačka) i Barseloneta (Španija).

Organizator takmičenja je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i sa podrškom Republike Srbije, Grada Beograda i GO Novi Beograd. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.