Naslovna » Izlasci » Akcije » JEDNOM KAD ODEM – performans i razgovor sa mladima koji su izašli iz doma ili hraniteljske porodice
JEDNOM KAD ODEM - performans i razgovor
JEDNOM KAD ODEM - performans i razgovor

JEDNOM KAD ODEM – performans i razgovor sa mladima koji su izašli iz doma ili hraniteljske porodice

U sredu, 30. juna 2021. (19.00), u Velikoj sali Gradske opštine Stari grad (Makedonska 42), odigraće se performans „Jednom kad odem“.

Posle performansa o mladima koji izlaze iz domova i hraniteljskih porodica, uslediće razgovor građana sa mladom osobom koja je bila u ovoj životnoj situaciji.

Performans „Jednom kad odem“ organizuje CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, u okviru kampanje o mladima koji napuštaju sistem socijalne zaštite „(Ne)vidljivi mladi“. Ulaz je slobodan.

Da li ste se nekad zapitali šta bude sa decom bez roditeljskog staranja kada odrastu i kada treba da napuste dom ili hraniteljsku porodicu? Gde idu? Sa kojim izazovima se suočavaju? Kako ih prevazilaze?ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

„Jednom kad odem“ je događaj koji se sastoji od performansa kojim se publici približava kako izgleda izlazak iz doma ili hraniteljske porodice iz ugla mladih, kroz koji će posetioci imati priliku da čuju njihove misli, osete njihove emocije i dožive njihove postupke.

Nakon performansa sledi razgovor sa mladom osobom koja je i sama napustila sistem socijalne zaštite, te će prisutni biti u prilici da neposredno saznaju sve šta im je nepoznato o položaju ove grupe mladih i da upoznaju same mlade i njihove priče. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.