Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncerti na Zidiću – jun 2021.
Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću
Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću

Koncerti na Zidiću – jun 2021.

Deveta sezona serije „Koncerti na Zidiću“, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda počinje sredinom juna 2021.

Nezaobilazni deo letnje ponude Beograda datira od 2013, od kada organizatori iz Doma omladine Beograda predstavljaju nove muzičke talente i već afirmisane bendove iz zemlje i okruženja.

Jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa Beograđana postao je institucija za sebe, a do sada je „na Zidiću“ nastupilo više od 200 muzičkih sastava – uglavnom snage koje tek stupaju na scenu.

I ove godine, svakog petka od 20.00 „Koncerti na Zidiću“ biće aktuelni zbog muzičara svih žanrova, posebno zbog mladih kreativaca koji stvaraju autorsku muziku.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U centru Beograda mladi muzičari će imati priliku da se predstave (slučajnoj i namernoj) publici svih generacija ali će i već afirmisani izvođači moći da predstave svoje nove pesme i stare hitove.

Cotton Pickers, 21. jun 2021.

Deveta sezona Koncerata na Zidiću počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike, nastupom popularnog domaćeg bluz-rok benda Cotton Pickers.

Pored numera sa njihovog uspešnog prvenca „Slaughterhouse Blues“, publika će moći da čuje i nekoliko novih pesmama, koje će se naći na drugom autorskom albumu na kojem „Pikersi“ uveliko rade.

Keni nije mrtav, 25. jun 2021.

U prvom „redovnom“ terminu petkom, 25. juna od 20.00, pred publiku na Platou Milana Mladenovića izlazi jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova, Keni nije mrtav.

Ova energična gitarska trojka, koja je pank-rok muziku izmestila u neke nove okvire i van šablona ovog žanra, uoči nastupa na popularnom Zidiću najavljuje novi singl, ali i dugo očekivani debi album, koji bi trebalo da bude objavljen tokom ove godine.

„Pozivamo publiku da i ove godine tokom jula i avgusta vikend započne uz sjajne bendove, neočekivana muzička otkrića i veselo druženje na Zidiću; budite deo jedinstvenog putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika“, saopštili su organizatori iz DOB-a. (danubeogradu.rs)