Naslovna » Izlasci » Kuća kralja Petra I: Dani Isidore Sekulić 2019/20.
Kuća kralja Petra I: Dani Isidore Sekulić (foto: Pixabay)
Kuća kralja Petra I: Dani Isidore Sekulić (foto: Pixabay)

Kuća kralja Petra I: Dani Isidore Sekulić 2019/20.

U petak, 25. juna 2021. od 18.00, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće održana manifestacija Dani Isidore Sekulić 2019/20.

Gradska opština Savski venac događaj organizuje u čast velike književnice i prve žene akademika.

U okviru manifestacije ove godine će biti dodeljene dve nagrade „Isidora Sekulić“ za uspešno književno delo ostvareno u književnim žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a koje je napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji tokom 2019. i 2020. godine.

Žiri Književne nagrade „Isidora Sekulić“ u sastavu: prof. dr Aleksandar Jerkov (predsednik), Radinka Stojković i Majo Danilović od pristiglih 85 knjiga odabrao je 14 naslova za uži izbor.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Manifestacija Dani Isidore Sekulić biće ulepšana nastupom hora „Kraljica Marija“ i operske solistkinje Tanje Andrijić, Katarine Masoničić i učenika OŠ „Isidora Sekulić“ u vidu recitala, nastupom učenika petog razreda MŠ „Stanislav Binički“, koji će sve prisutne zabaviti izvođenjem muzičkih numera na klaviru, kao i nastupom troje učenika Master Art akademije na violini, saksofonu i gitari.

Istaknuti slikari Damir Radd i Maja Guzina dodeliće svoja umetnička dela dobitnicima nagrada.

Ulaz za sve zainteresovane posetioce je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.