Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Pozorište » Letnji pozorišni maraton za decu 2021
Letnji pozorišni maraton za decu
Letnji pozorišni maraton za decu

Letnji pozorišni maraton za decu 2021

Teatar Talija i Dom kulture „Studentski grad“, organizovaće i ove godine Letnji pozorišni maraton za decu koji će trajati od 6. juna do 26. septembra 2021.

Predstave će se igrati vikendom (subotom i nedeljom) od 19.00, na letnjoj sceni DKSG-a u parku (Bulevar Zorana Đinđića 179).

Tribune raspolažu sa 900 mesta, a maksimalan broj ljudi u publici biće 350, tako da će biti ispoštovane sve mere razmaka i nošenja maski iako je scena na otvorenom.

Želja organizatora je da deci, koja ostaju u Beogradu tokom leta, obezbede kulturno-zabavni sadržaj – uz besplatan ulaz (samo za decu!). Obezbeđeni su i pokloni za svu decu koja budu dolazila na predstave (knjige, slatkiši, igračke…), a roditelji će zauzvrat slati humanitarni SMS za bolesnu decu (po želji), a za to će dobijati bonus igračku.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Festival počinje 6. juna i trajaće četiri meseca (do 26. septembra), a biće odigrano oko 40 predstava pozorišnih grupa iz cele Srbije, u kojima rade glumci – slobodni umetnici, koji tokom pandemije nisu imali stalne prihode, a neki od njih čak nisu radili punih godinu dana, što je još jedan (sekundarni) značaj ovog projekta.

Program će otvoriti Teatar Dodir sa predstavom „Čarobna knjiga“, a deca će nakon predstave, osim igračaka, dobijati na poklon knjige od Fondacije Kavčić.

Letnji pozorišni maraton za decu – program za jun 2021.

  • Nedelja, 6. jun (19.00) Čarobna knjiga – Teatar Dodir
  • Subota, 12. jun (19.00) Ko se boji vuka još – Pozorištance Švrća, Šabac
  • Nedelja, 13. jun (19.00) Kraljevski festival bajki – Teatar Talija
  • Subota, 19. jun (19.00) Lav i miš – Ars Longa
  • Nedelja, 20. jun (19.00) Patrolne šape – Pozorište Oaza
  • Subota, 26. jun (19.00) Bez alata nema zanata – Teatrilo, Novi Sad
  • Nedelja, 27. jun (19.00) Maša i zaljubljeni meda – Teatar Talija

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.