Naslovna » Izlasci » Manifestacija „Tako su govorili naši preci“ u Beogradu
Manifestacija "Tako su govorili naši preci" u Beogradu
Manifestacija "Tako su govorili naši preci" u Beogradu

Manifestacija „Tako su govorili naši preci“ u Beogradu

Manifestacija „Tako su govorili naši preci“ biće održana od 21. do 28. juna 2021. u organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore.

Program počinje 21. juna u 17.00 na Trgu republike svečanim otvaranjem izložbe fotografija „Tako su govorili naši preci“, koja je centralni događaj manifestacije.

Svečano otvaranje izložbe biće upotpunjeno prigodnim muzičko-scenskim programom u kome će učestvovati narodni guslar Boško Vujačić, pevač Dušan Svilar i glumci Olivera Bacić, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković i Aleksandar Dunić. U programu će učestvovati i plesna grupa Milana Gromilića, a moderator programa biće Irena Jovanović.

Izložba „Tako su govorili naši preci“ od 23. juna nalaziće se na kalemegdanskom platou u okviru Beogradske tvrđave.

Na Trgu republike biće prikazan i dokumentarni film „Tako su govorili naši preci“.

Manifestacija se završava koncertom duhovne muzike, u organizaciji Udruženja „Sveta Srbija“, koji će biti održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 28. juna od 19.00. Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na blagajni Kolarca.

Izvršni producent manifestacije „Tako su govorili naši preci“ je Omladinsko pozorište Dadov, a tehničku realizaciju programa pomoglo je Narodno pozorište Beograd. (Beoinfo)