Naslovna » Izlasci » Festivali » Muzej afričke umetnosti: Afro festival 26. i 27. juna 2021.
Muzej afričke umetnosti: Afro festival (foto: MAU)
Muzej afričke umetnosti: Afro festival (foto: MAU)

Muzej afričke umetnosti: Afro festival 26. i 27. juna 2021.

Tradicionalna godišnja manifestacija Muzeja afričke umetnosti – Afro festival – biće održana u subotu i nedelju, 26. i 27. juna 2021. od 10.00 do 18.00.

Od 1997. godine Afro festival postao je prepoznatljiv kao jedini festival u zemlji i širem regionu koji na popularan način promoviše bogatu kulturnu baštinu i neiscrpnu kreativnost koja dolazi sa afričkog kontinenta.

Pored klasičnih muzejskih sadržaja poput izložbi i javnih vođenja, organizuju se predavanja i razgovori, koncerti i putopisni programi, kao i muzičke, plesne i likovne radionice za decu.

Afro festival: Afrički bazar

I ove godine biće aktuelan Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maski, skulptura u kamenu i drvetu, slikanih i bojenih tkanina, nakita, kao i dekorativnih predmetа za enterijer.

Posebno pripremljeni i aranžirani štandovi afričkih ambasada i konzulata, poznatiji pod nazivom Durbar, dočekaće sve posetioce u nedelјu, 27. juna. Istog dana, tačno u podne, biće održana ceremonija zvaničnog obraćanja doajena Grupe afričkih ambasadora u Beogradu i ambasadora Alžira, Abdelhamida Šebšuba, i Marije Aleksić, direktorke Muzeja afričke umetnosti. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.