Naslovna » Izlasci » Sport » Peti Belgrade Cruiser Cup na Savi
Belgrade Cruiser Cup na Savi (foto: Nemanja Knežević)
Belgrade Cruiser Cup na Savi (foto: Nemanja Knežević)

Peti Belgrade Cruiser Cup na Savi

Tradicionalna junska jedriličarska regata u organizaciji JK Ada – peti Belgrade Cruiser Cup – biće održana u subotu, 26. juna 2021. od 12.00.

Posle prošlogodišnje pauze, zbog pandemije, prve ovogodišnje letnje subote, takmičiće se najbolje posade u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Po zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan 26. juna u podne, na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod Mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice.

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora – Jedriličarskog kluba Ada, ali i duž čitave obale reke Save od četvrtog do devetog kilometra, kao i sa Mosta na Adi.

Posle završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja.

Prijave za regatu se vrše putem zvaničnog sajta regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba Ada (Ada Ciganlija bb).

Savski klasik, Belgrade Cruiser Cup, u organizaciji JK Ada ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom. (danubeogradu.rs)