Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera nove predstave u Pozorištu lutaka „Pinokio“: Čudna šuma
Pozorište lutaka "Pinokio": Čudna šuma
Pozorište lutaka "Pinokio": Čudna šuma

Premijera nove predstave u Pozorištu lutaka „Pinokio“: Čudna šuma

Autorska predstava Ivane Koraksić, „Čudna šuma“, premijerno će biti izvedena u Pozorištu lutaka „Pinokio“, u četvrtak 10. juna 2021. od 20.00.

Repriza će biti održana u subotu, 12. juna od 12.00, a predstava će biti izvedena i na ovogodišnjem BELEF-u, u okviru „Beogradske letnje scene“, na maloj sceni na Kalemegdanu, 30. juna od 18.00.

 • Režija: Ivana Koraksić
 • Dizajn i izrada scenografije i lutaka: Zorana Milošaković-Tasić
 • Muzika: Igor Andrić
 • Dizajn kostima: Ivana Koraksić
 • Izrada kostima: Vesna Balać
 • Asistent izrade scenografije i lutaka: Marija Pokrajac
 • Uloge:
  Miša – Vojislav Šantić
  Bole – Renato Ivić
  Jasenko, Reka – Ivana Todorović
  Šumko, Puž – Jovan Popović
  Korenko, Drvo – Dragana Vasić

O rediteljki i predstavi „Čudna šuma“

Ivana Koraksić je autorka koja neguje eklektični pristup pozorištu u kome miri cirkus, lutkarstvo, pokret i dramsko pozorište.

„Čudna šuma“ je lutkarsko-žonglerska predstava, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta. Tema je odnos prema prirodi. Miša i Bole su dva nestašna dečaka. Oni se zaneseni igrom izgube u šumi, i malo ogladne. Pojedu grickalice i bace papiriće u šumu.

Pozorište lutaka "Pinokio": Čudna šuma

Šumski patuljci Šumko, Korenko i Jasenko ne vole da im neko baca đubre po šumi pa se se naljute i ne daju dečacima da izađu iz šume. Patuljci zadaju dečacima razne zadatke koje moraju da reše, da bi ih pustili da se vrate kući. Da li će se vratiti isti ili će malo drugačije misliti o prirodi, videćemo.

Reč rediteljke

Ima jedna čudna šuma. Ona ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U toj šumi postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. A šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo. Sve što damo, sve će da nam se vrati. Bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo.

(danubeogradu.rs)