Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti
Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti
Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor održaće dugoočekivani koncert u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, u subotu, 11. jula 2021. od 20.00.

Popularni Šerbedžija je odabrao da baš pred beogradskom publikom održi svoj prvi koncert u Srbiji ove godine. Posle otkazanih novogodišnjih koncerata, održao je samo jedan virtuelni koncert početkom aprila, a po reakcijama ljudi iz celog sveta bilo je jasno koliko svima nedostaju koncerti i emocije koje Šerbedžija nesebično deli sa publikom.

Krajem prošle godine objavio je novi album „Ne okreći se sine“, tako da će 11. jula po prvi put pred beogradskom publikom uživo izvoditi pesme sa novog albuma koji se već našao na vrhu najprodavanijih u regionu.

Na novom albumu je okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao je i svoj autorski potpis.

– Moj novi album „Ne okreći se sine“ je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam nove i stare pesme, moje i pesme mojih prijatelja, a to su sve pesme o ljubavi… pune bola, čežnje, strepnje, nade, kao što i ceo ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka svima koji dolaze posle nas, da taj put koji je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato, „ne okreći se, sine, budi mi jači, sine“, objavio je Rade Šerbedžija.

Album sadrži ukupno 11 pesama koje su odsvirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor i specijalni gosti, a među autorima su i Husein Hus Hasanefendić koji je napisao hit „Eto pjesma“, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, „Ostala si uvijek ista“ Đorđa Novkovića i Željka Sabola i mnogi drugi. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama „Ne okreći se sine“ i „Šeherezada“.

Na beogradskom koncertu Rade Šerbedžija će uz svoj Zapadni kolodvor band pevati i ostale svoje velike hitove poput „Barbara“, „Protuletje se otpira“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“, „Poleti ptico“, „Povratak ratnika“, „Tvoje nježne godine“, „Ne daj se Ines“.

Priznanje Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, koje mu je dodelio stručni žiri ovogodišnjeg FEST-a, neće biti jedino priznanje koje će Šerbedžija primiti ove godine. I beogradska publika će na koncertu u Botaničkoj bašti aplauzima i ovacijama nagraditi ovog vrsnog i svestranog umetnika.

Ulaznice za koncert Radeta Šerbedžije su u prodaji na svim prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs i Gigstix-a po ceni od 1.900 dinara za stajanje i 2.700 dinara za sedenje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.