Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Rekonstruisan skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog
Rekonstruisani skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog (foto: beograd.rs)
Rekonstruisani skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog (foto: beograd.rs)

Rekonstruisan skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog

Rekonstrisan je skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog. Sad su tu nove klupe, tzv. reciklažni set, mesta za parkiranje bicikala…

Radovi na rekonstrukciji skvera trajali su 42 dana.

– Rekonstrukcija je obuhvatala površinu od oko 1.100 kvadratnih metara. Preuređen prostor prilagođen je potrebama pešaka tako što je oplemenjen novim uličnim mobilijarom. Postavljene su tri klupe za sedenje, zatim tu su i mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere, takozvani reciklažni set. Zastor na kolovozu je urađen od sitne kamene kocke, na trotoarima su kamene ploče, a urađena je i nova LED rasveta – istakao je Luka Petrović, gradski sekretar za investicije.

On je precizirao da je izvođač radova grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja“, a pored njih u radovima su učestvovali JKP „Javno osvetljenje“ i JKP „Beograd-put“. Predračunska vrednost svih radova je oko 25 miliona dinara.

– U sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora“ preostalo je da se preurede sledeće lokacije: skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, čiji početak radova se očekuje 14. juna, ugao ulica Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace – naveo je Petrović. (Beoinfo)