Naslovna » Turizam » Šetnje Beogradom: Besplatne pešačke ture
Šetnje Beogradom: Besplatne pešačke ture (foto: Aleksandra Prhal)
Šetnje Beogradom: Besplatne pešačke ture (foto: Aleksandra Prhal)

Šetnje Beogradom: Besplatne pešačke ture

Tokom leta 2021. biće organizovano razgledanje Beograda za dž – besplatne pešačke ture po centru grada i Zemunu, kroz istoriju i nasleđe.

Ako su vam ture zanimljive i prijatne, možete da pokažete svoju zahvalnost turističkom vodiču tako što ćete mu ostaviti bakšiš.

Ture su zagarantovane, tako da nema potrebe da ih rezervišete. Dovoljno je da dođete na mesto sastajanja pet minuta ranije.

Trajanje ture zavisi od brojnih faktora kao što su veličina grupe, broj pitanja, brzina hodanja, itd… obično oko dva i po sata. Vodiči nose žutu identifikaciju ili žute majice/džempere, kape ili kišobrane.

Besplatne pešačke ture kroz 20. vek

Upoznajte istoriju i arhitekturu turbulentnog perioda u razvoju Srbije. Vidite Trg republike, Palatu „Albanija“, Terazije, Narodnu skupštinu i Skupštinu Beograda, Tašmajdan, crkve, spomenike, stara zdanja, muzeje i prelepe ulice Vračara…

Tura počinje iza spomenika na Trgu republike, a završava se ispred Hrama svetog Save.

  • Za sve informacije pozovite +381 66 509 17 93 ili pišite na belgradewalkingtours@yahoo.com.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Besplatne pešačke ture po centru grada

Videćete atrakcije i zanimljiva mesta tokom neobičnog i interesantnog obilaska: Trg republike, Narodno pozorište i Narodni muzej, boemsku četvrt (Skadarlija), najstariji deo Beograda sa osmanlijskom baštinom, najstariju stambenu kuću i Muzej srpskog jezika, jedinu džamiju u gradu, zoološki vrt, park Kalemegdan, Beogradsku tvrđavu, „Pobednika“, ušće Save i Dunava, Sabornu crkvu, kafanu „?“ i Knez Mihailovu.

Tura počinje iza spomenika na Trgu republike, a završava se u Knez Mihailovoj ulici, kod Trga republike.

  • Za sve informacije pozovite +381 66 509 17 93 ili pišite na belgradewalkingtours@yahoo.com.

Besplatne pešačke ture po Zemunu

Prekrasna obala Dunava. Prođite kroz stari deo današnjeg Beograda, ali imajte na umu da Zemun ima potpuno drugačiju istoriju. Prođite kroz savremene široke bulevare, stare uske ulice i uživajte u pogledu sa brda Gardoš gde se nalazi „Milenijumska kula“. Saznajte zašto je ovde napravljeno naselje u neolitu.

Do Zemuna se ide autobusom. Kartica se kupuje na kiosku. Turistička dnevna karta je najbolja i najjeftinija opcija. Košta 290 dinara (2,30 evra).

Tura počinje na Trgu republike, iza spomenika, a završava se u Zemunu. Možete se vratiti do Trga republike sa vodičem.

  • Za sve informacije pozovite +381 66 509 17 93 ili pišite na belgradewalkingtours@yahoo.com.

Pešačka tura kroz istoriju i nasleđe

Saznajte o našim korenima, religiji, mentalitetu, našoj istoriji, ali i o bogatoj srpskoj baštini, posebnim običajima i proslavama koje se samo obeležavaju u Srbiji, zatim slušajte priče o kraljevskim porodicama, genijalnom umu – Nikoli Tesli i posetite grobnicu u Hramu Svetog Save.

Na putu do Hrama Svetog Save vidite najstariji hotel u Beogradu, zatim Trg Nikole Pašića, Narodnu skupštinu, Stari dvor, Crkvu svetog Marka, zgradu koja je još u ruševinama od NATO bombardovanja iz 1999. godine, Tašmajdanski park itd.

  • Za sve informacije pozovite + 381 61 619 7476 ili pišite na belgradefreetour@gmail.com.

Stari grad u Zemunu

Mirna šetnja kaldrmisanim ulicama, autentična arhitektura, slikovita obala reke Dunav i prekrasan pogled sa brda Gardoš.

Neobičan šarm, tragovi turbulentne istorije i boemski način života na svakom koraku.

  • Za sve informacije pozovite + 381 61 619 7476 ili pišite na belgradefreetour@gmail.com

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.