Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Aleksandar Zograf
Večeri na Kosančiću: Aleksandar Zograf
Večeri na Kosančiću: Aleksandar Zograf

Večeri na Kosančiću: Aleksandar Zograf

U utorak, 29. juna 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“ gostovaće Aleksandar Zograf.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog leta, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Strip autor Aleksandar Zograf (Saša Rakezić) predstaviće se publici na Kosančićevom vencu razgovorom o temama njegovih stripova koje je objavljivao u srpskim nedeljnicima počev od 2003. godine i onim za kojima je tragao po buvljim pijacama.

On će govoriti i o tome zašto je dobro nalaziti se po strani mejnstrim produkcije i da li danas postoji strip bez nadmoćnog junaka koji se iznenada pojavljuje i uvek rešava stvar.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.