Naslovna » Izlasci » Festivali » VII Festival fantastične književnosti ART-ANIMA
VII Festival fantastične književnosti ART-ANIMA
VII Festival fantastične književnosti ART-ANIMA

VII Festival fantastične književnosti ART-ANIMA

U nedelju i ponedeljak, 4. i 5. jula 2021, u Klubu galeriji Polet (Cetinjska 15) biće održan VII Festival fantastične književnosti „Art-Anima“.

Ovo je manifestacija kojom će biti promovisana fantastika, ne samo kao umetničko sredstvo i tekstualna strategija modernog književnog stvaralaštva, već i kao svojevrsna mapa stvarnosti koja nas okružuje i onih u kojima bismo mogli da se nađemo, saopštili su organizatori.

Učestvovaće dvadesetak govornika, među kojima su ugledni i nagrađivani pisci, urednici, izdavači, književni kritičari, kao i poznati kulturni i naučni radnici: Goran Skrobonja, Vladislava Gordić Petković, Ljiljana Gavrilović, Srđa Janković, Milan Ćirković, Slobodan Bubnjević, Dejan Ognjanović, Mladen Jakovljević, Ivan Nešić, Adrijan Sarajlija, Mladen Milosavljević, Ana Marija Grbić i drugi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U fokusu ovogodišnjeg festivala „Art-Anima“ naći će se stvaralaštvo domaćih pisaca, uz tribinu na kojoj će vrsni promoteri nauke govoriti o preplitanju nauke i fantastike u delima Ursule K. LeGvin i Artura Klarka.

VII Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ organizuju sajt art-anima.com i beogradska izdavačka kuća „Kontrast“. Ulaz je slobodan.

Satnica i dodatne informacije o Festivalu nalaze se ovde.

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Godana Sakic Petrovic

    Vrlo dobre i korisne informacije na jednom mestu. Hvala