Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. jun 2021.
Vremenska prognoza za vikend u Beogradu (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza za vikend u Beogradu (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. jun 2021.

Ovo je vremenska prognoza za drugi vikend ovog meseca, za subotu i nedelju, 12. i 13. jun 2021. godine: promenljivo oblačno uz moguću kišu u nedelju.

Iako će biti toplo, u nedelju popodne i ponedeljak meteorolozi očekuju lokalne pljuskove sa grmljavinom, a u utorak – lep, sunčan dan.

Vremenska prognoza za subotu

Očekuje se divan prolećni dan, sa temperaturom od 15 do 26 °C. Biće promeljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ali i sa umerenim vetrom. UV indeks: 7 (visok).

Nastavak relativno nepovoljne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, kažu u RHMZ-u i savetuju oprez astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolje i smanjene koncentracije. I dalje se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju. Ovo sve važi i za drugi dan vikenda.

Vremenska prognoza za nedelju

Za nijansu toplije jutro nego prethodnog dana (do 17 °C) ali sa više oblaka pre podne. Popodne povećana oblačnost, pojačan vetar, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Najviša temperatura biće 24 stepena. UV indeks: 7 (visok).

U ponedeljak slično vreme kao i u nedelju popodne, a od utorka razvedravanje i toplo sa temperaturama većim od 27 stepeni.

(danubeogradu.rs)