Naslovna » BG svaštara » Književnost » Vulkan: Tatjana Nježić – Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag
Vulkan: Tatjana Nježić - Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag
Vulkan: Tatjana Nježić - Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag

Vulkan: Tatjana Nježić – Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag

Knjiga Tatjane Nježić „Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag“ na jedinstven način približiće čitaocima detalje iz života slavne glumice.

Autorka knjige i novinarka Tatjana Nježić svojom najnovijom knjigom uspela je da prikaže ne samo glumački portret Nede Arnerić već da oslika njen put od sna do jave, i natrag, i da prikaže magiju koju je širila preko velikog platna.

Pored razgovora i intervjua u kojima se nikad nije libila da bude iskrena i da sa publikom podeli sopstvene impresije i spoznaje, u ovoj knjizi pročitaćete šta su o Nedi Arnerić rekli i zapisali njeni prijatelji i bliski saradnici.

Takođe, imaćete priliku da se prisetite najznačajnijih uloga koje su obeležile njenu karijeru, i to tako što će vas serija crno-belih fotografija poput vremeplova odvesti u zlatno doba filmske umetnosti.

Knjiga „Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag“ prvenstveno je namenjena poštovaocima lika i dela Nede Arnerić, ali i svim zaljubljenicima u film, umetnost i stvaralaštvo.

Život i delo Nede Arnerić fasciniraju i njene poštovaoce i kolege, jer je živela i radila onako kako to čine posebni ljudi, svesni stvarnosti. U knjizi Tatjane Nježić zabeleženi su najsjajniji trenuci koji su predodredili njen put i učinili je kultnom ličnošću srpske i jugoslovenske kinematografije.

„Sve uloge, i životne i filmske, Neda Arnerić odigrala je neponovljivo jer je uvek igrala srcem, kao da je znala da je to jedini način da kad se svetla ugase, hrabro i sa osmehom prihvati glavnu ulogu u večnosti“, navodi urednica Marija Radić.

Knjiga „Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag“ u izdanju Vulkan izdavaštva dostupna je i putem sajta ovog izdavača.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.