Naslovna » Izlasci » Akcije » Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu
Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu
Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu

Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu

Dečji kulturni centar Beograd ovog leta pripremio je zanimljive programe koji će se održavati na otvorenom prostoru i interesantim lokacijama.

U parku Vojvode Vuka na Topličinom vencu, ulici cara Lazara i na platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, počeo je kulturno-umetnički program za decu u okviru manifestacije „Beograd živi“.

Dečiji kutak u okviru ove manifestacije otvoren je solističkim koncertom Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd prošlog vikenda, a ovog vikenda su održane i planirane radionice i muzičko-scenski program.

Dečji kulturni centar Beograd pripremio je i ovog leta „Ekološku avanturu – Beogradski rečni safari“ na Velikom ratnom ostrvu, koji će se održati u utorak, 13. jula od 9.30 do 15.00.

Veliko ratno ostrvo je prirodna oaza u Beogradu koja pored vrednih prirodnih karakteristika ima istorijski i strateški značaj za Beograd. Cilj ekološke avanture je da mladi shvate značaj i specifičnost biodiverziteta i da se upoznaju sa zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama zbog kojih je ovo ostrvo zaštitio Zavod za zaštitu prirode Srbije.

Istraživačka akcija, koju predvodi ekolog Marijana Petrović, namenjena je deci koja žele da istraže netaknutu divljinu u srcu grada, da provedu svoje slobodno vreme u prirodi, da se osposobe za samostalan istraživački rad i daju svoje predloge i zaključke o zaštiti i korišćenju Velikog ratnog ostrva.

Tom prilikom učesnici će moći da sakupe biljke za herbarijum, posmatraju ptice dvogledom, postave zamke za insekte, fotografišu prirodu, obiđu mrestilište riba Galijaš i saznaju zašto je ostrvo bilo strateški važno u prošlosti.

Okupljanje učesnika je u 9.30 kod Hotela Jugoslavija na Zemunskom keju, a prijava za učešće vrši se putem poruke na 060/1673-326 u kojoj treba napisati ime i prezime, školu i uzrast deteta kao i ime roditelja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.